Famke en Pieter werken samen op het project Swillpower. Wat dit project precies inhoudt en wat hun werkzaamheden daarbij zijn, vertellen ze jou hieronder. Lees dus snel verder!
Kunnen jullie vertellen wat Swillpower precies inhoudt?
F: Swillpower houdt zich bezig met het verwerken van organisch (keuken)afval. Het bedrijf zet zich in om keukenafval van verschillende bedrijven te verzamelen en vervolgens om te zetten naar bruikbare biogassen of compost door middel van een vergister.
P: Het proces is zo ingericht dat er uiteindelijk geen afvalstoffen meer overblijven.
Wat zijn jullie werkzaamheden op dit project? Wat moeten jullie doen en hoe voeren jullie dit uit?
P: Binnen dit project onderzoeken wij of er een mogelijkheid is om gezamenlijk met de
bedrijven op het Europapark Groningen een apparaat van Swillpower te plaatsen. Hiervoor
interviewen wij bedrijven om in kaart te brengen of er genoeg animo is vanuit de bedrijven,
of de samenstelling van het keukenafval geschikt is, of er genoeg keukenafval beschikbaar is en welke processen daarvoor aangepast zouden moeten worden.
F: Om dit te kunnen starten zijn er veel vergaderingen geweest en is er een plan van aanpak opgesteld. Aan de hand van deze opzet konden wij beginnen met een field research die later wordt gevolgd door een desk research.
Dit project kan, ondanks deze gekke tijd, gewoon doorlopen hoe kan dat precies?
P: In eerste instantie zouden wij op bezoek gaan bij de betrokken bedrijven om daar een
vragenlijst af te nemen en samples keukenafval af te nemen.
F: In verband met corona hebben we besloten alle informatie via online vergaderingen en vragenlijsten te verzamelen. Dit gaat tot nu toe prima.
Wat maakt dit project zo leuk?
P: Het feit dat alle afvalstoffen via het apparaat van Swillpower omgezet worden in bruikbare
stoffen, zonder restafval, maakt het project erg leuk. Voor mij persoonlijk is het ook leuk om
werkervaring op te doen in de richting waarin ik afgestudeerd ben op het HBO.
F: Ik ben het met Pieter eens, het project is interessant omdat het zich bezig houdt met afval dat weer nuttig gebruikt kan worden. Hier sta ik zelf ook erg achter en dan is het leuk om op die manier een steentje te kunnen bijdragen. Daarnaast werken we samen met mensen met veel kennis, waardoor we veel kunnen leren.
Heeft de coronacrisis invloed op het project en hoe gaan jullie daar binnen het project mee om?
P: De coronacrisis is zeker van invloed op het project. Aangezien keukenafval meestal
geproduceerd wordt in de horeca, kan het op dit moment lastig zijn voor
horecaondernemers om iets te zeggen over de hoeveelheid keukenafval.
F: Daarnaast moesten we onze vergaderingen verplaatsen naar online meetings. Gelukkig is dit snel gebeurd. Ook hebben we ons onderzoeksopzet volledig moeten aanpassen. We moeten nu op een andere manier de bedrijven benaderen, omdat bedrijfsbezoeken niet meer mogelijk zijn.
Wil je meer weten over dit project? Neem dan een kijkje op de site van Swillpower
Naam:
Pieter Veldman
Leeftijd:
23 jaar
Opleiding:
Technische bedrijfskunde
Pre-master Finance
Naam:
Famke Opdam
Leeftijd:
20 jaar
Opleiding:
Milieukunde